Fm logistic

La logique des transports urbain

A cég története

FM Logistic: több mint 50 év siker

50 év siker

Az FM Logistic egy családi vállalkozás. 1967-es alapítása óta egyesével lépdelt felfelé a siker lépcsőjén. A cég mára a logisztika egyik legfontosabb nemzetközi szereplőjévé nőtte ki magát.

Vezetői nyilatkozat

  • Az FM Logistic alapítói: Edmond FAURE, Claude FAURE és Jean-Marie MACHET

    1967- 2014: 47 évünk volt felépíteni az FM Logistic-et arra a szintre, ahol ma áll. Az üzleti élet minden nap kihívást jelent, különösen, ha egy cég növekedése intenzív és folyamatos, mint ahogy a mi esetünkben történt. Sikerünk nem véletlen. E mögött erős, örökölt családi értékek állnak, együtt a vállalkozói szellemmel és a józan ésszel. Az előttünk álló példával, valamint hajlandóságunkkal, hogy fenntartsuk történelmünket, a második generáció sikeresen átvette a fáklyát a siker megalapozóitól.

    Most a menedzsment csapatai ezeket az értékeket kapcsolják össze a saját szakértelmükkel és készségeikkel. Így a 2014-es év sikerekkel teli: díjat kapott a vállalati növekedés, 2. helyezést értünk el a Rois de la Supply Chain-en (az ellátási lánc királyai), arany kupát kaptak a pénzügyi vezetők, valamint a jogi részleg is.

    Így csapatunk erőssége fölött érzett közös büszkeséggel folytatjuk történetünket új kontinenseken.

    Claude FAURE az alapítók nevében - Tiszteletbeli elnök

>>> Fedezze fel időrendben

Az 1967-ben alapított FM Logistic egy független csoport, amelynek történetét jellemzi az alapítók értékrendje: az egyének tisztelete, az adott szó megtartása, a csapatszellem és a vállalkozói szellem, valamint a jól végzett munka iránti vágy és a lelkesedés. Ez a kultúra, amelyet az összes alkalmazott oszt és nagyra értékel, áll a cég sikerének középpontjában. Ezt bizonyítja az FM Logistic forgalma, amely 2014-ben túllépte az egymilliárd eurót.
A dicsőséges 1960-as évek Franciaországában két testvér, Claude és Edmond Faure úgy döntött, hogy elindítja kis faanyag-szállítási vállalatát. Eközben Jean-Marie Machet nekilátott egy hasonló vállalkozásnak családi közúti szállítócégével, amelynek ekkor vette át irányítását. Mireille Machet és Claude Faure találkozása befolyásolta mindkét két család sorsát. Házasságukkal létrejött egy szoros munkakapcsolat, amelynek eredménye volt 1967-ben a "Faure & Machet" szállítmányozási vállalat. Akkoriban 12 alkalmazottal és 7 járművel rendelkeztek.
A cég növekedése nagyon gyors ütemben történt. 1976-ban már 90 alkalmazottal és 75 járművel rendelkezett, ám a cég fejlődése igazán csak 1982-ben lendült be. Az alapítók vállalati szelleme és dinamizmusa kulcsfontosságúak voltak a Mars csoport bizalmának elnyerésében. A Faure & Machet ekkor indította el egyik stratégiai tevékenységét, a raktározást. Mindössze húsz évvel azután, hogy a cég megalakult, már 300 alkalmazottal és 38.000 m2 raktározási hellyel dolgozot Franciaországban.

A 90-es évek: a cég nemzetközi szinten fellendül.

A Faure & Machet, amely mindig figyelt ügyfeleire, új értéknövelt szolgáltatásokat fejlesztett ki, mint például az egyedi csomagolás a nagykereskedelmi gyártók és érdekelt felek dinamikus támogatására. A 90-es évek elején a csoport megragadta a nyitottá vált kelet-európai piacok által kínált lehetőséget, és nemzetközi logisztikai úttörővé vált Oroszországban és Közép-Európában. Ennek a sikernek a jegyében a csoport 1998-ban felvette az "FM Logistic" nevet, miközben továbbra is fenntartotta a családi tulajdonban lévő vállalat érzését, amelyről mindig is ismert volt.
Hála a bizalomnak, amely összetartotta az alapító családok különböző generációit, a vállalat 2002-ben átalakult. Két évvel később az FM Logistic Kínában is megjelent, és globális megoldást vezetett be az ellátási láncban a tanácsadástól és tervezéstől az irányításon át a végrehajtásig. A Csoport 2013-ban Brazíliában is letelepedett, hogy jelen legyen a feltörekvőben levő kontinensen. Ezzel egy időben növelte a friss termékek logisztikájában birtokolt know-how-ját az orosz piac egyik jelentős szereplőjének felvásárlásával.

A kis lorraine-i cég mára nemzetközi logisztikai óriássá vált, amely 12 országban van jelen, forgalmának pedig 60% -át külföldről érkezik.