Fm logistic

La logique des transports urbain

Citylogin

A fenntartható városi logisztika vadonatúj gondolata

Madrid, Párizs, Moszkva, Prága, Róma ... a nagyvárosok napi tapasztalata a torlódás. A mai világban a városközpontokban történő áruszállítás a kellemetlenségek egyik fő forrása: légszennyezés, zaj, forgalmi dugók ... Róma az első európai város, amely lépéseket tett ezen kihívással szemben: erősen korlátozzák a belső égésű motoros járművek hozzáférését a történelmi városközponthoz.
A CityLogin koncepciót az FM Logistic dolgozta ki együttműködésben az olasz Mag.Di szállítmányozó céggel. Ez egy innovatív megoldás az utolsó kilométerig, amely a logisztikai és szállítási eszközök megosztásán alapul. A megoldás együttműködésre épül, fenntartható és eredeti szolgáltatási módszer, amely értéket teremt az ellátási lánc minden érdekelt résztvevője számára. Jelenleg az FM Logistic azon dolgozik, hogy kiterjessze ezt a koncepciót más európai nagyvárosokra is.
    5000 szállítási pont
    15 oda- és visszaút naponta
    = 20% -os energia fogyasztás

Fenntartható és hatékony városi megoldás:

Közeli csomópont

A CityLogin csomópont mindössze néhány kilométerre található Róma történelmi központjától. 500 m²-es területe, amelyet a városi logisztika számára tart fenn, biztosítja a gyors reagálást és korlátozza a megtett távolságot.
A csomópont 5000 értékesítési pontot érint, cross-docking platformként és egyben közeli elhelyezkedésű raktárként is működik.

Környezetbarát flotta

Jelenleg 5 elektromos vagy hibrid technológiával felszerelt járművel 15 oda- és visszautat teszünk meg naponta. Ezeket a kiszállításokat speciális informatikai eszköz optimalizálja, amely a városi szolgáltatásokhoz kapcsolódik a korlátozott forgalmú övezetek gyors feltérképezéséhez.
Ezen járművek különösen alkalmasak a városi logisztikára, jelentősen csökkentik a CO2-kibocsátást és a zajszennyezést.

Mikrologisztikai megoldás

A városok szívében magasak a négyzetméter szerinti árak, így az üzletteret ezeken a területeken optimalizálni kell.
A CityLoginhez mikrologisztikai megoldás is tartozik: kis mennyiségű készletek tárolása és kezelése, online rendelési rendszerrel egybekötve. A megrendelt termékek mindössze néhány órán belül kaphatóak lesznek a boltokban.