Fm logistic

La logique des transports urbain

Pooling

A pooling olyan együttműködésen alapuló megoldás, ahol a különböző vállalatok osztoznak a logisztikai és szállítási infrastruktúrákon és erőforrásokon. Ezt az innovatív koncepciót az FM Logistic a 2000-es évek eleje óta fejleszti és alakítja.

Miközben az FM Logistic közvetítőként szolgált a gyártók és a forgalmazók között, észrevettük a trendeket a termékek áramlásának felgyorsulásában és a kiskereskedelem igényében az alacsonyabb készletszintek iránt.
Specializált csapatot állítottunk fel, hogy hozzon létre egy magas hozzáadott értékű koordinációs szolgáltatást, együttműködve a gyártókkal és a kiskereskedelmi ügyfelekkel. Ez a szolgáltatás, amely logisztikai innováció díjat is nyert, összevonja (pooling) azon különböző gyártóktól származó kompatibilis szállítmányokat, amelyek azonos disztribúciós hálózatokba kerülnek.
Az FM Logistic koordinálja a legnagyobb összevont szolgáltatást Európában:
    1 millió raklap évente
    7 gyártó
    6 márka
    10 logisztikai és szállítmányozási szolgáltató

Előnyök

Az áruk áramlásának összevonásával a kiskereskedelmi raktárak felé gyakoribbak a kiszállítások. Így biztosítjuk, hogy a termékek mindig megtalálhatóak a polcokon, miközben a raktári készletek szintje az üzletekben csökken.
A teljesen megrakott járművekben történő rendszeres szállítás, kötött szállítási menetrend mellett, megbízható szállításhoz és a költségek szinten tartásához vezet. Emellett a CO2 kibocsátás jelentős csökkentéséhez is hozzájárulunk.

Együttműködésen alapuló megoldás

Raktári készlet optimalizálása

CO2 kibocsátás csökkentése

Bizonyítható eredmények

"Ez a megoldás tette lehetővé számunkra, hogy megduplázzuk a szállítások gyakoriságát, így gyorsabban tudunk reagálni, és csökkentettük annak az esélyét, hogy kifogyjanak a termékek. Az optimalizálás és az összevonás eredményeképp mintegy 30%-kal kevesebb rakodási műveletre van szükség – ez létfontosságú ma, a kiskereskedelmi disztribúciós központoknál kialakuló torlódások miatt. Az összevonás egy jellegzetes példája annak, hogy nyitott szemléletmód és minden érintett fél együttműködése hogyan alakíthat át egy kötöttséget értékteremtő megoldássá minden résztvevő számára."

Piet VANDER GHINST, az Intersnack France ügyvezető igazgatója